gallery/fastigheten_2
gallery/rope

Senaste nytt

 

Felanmälan

 

Om felet inte är av akut karaktär, kan du göra en felanmälan via den elektroniska informationstavlan i entrén eller via e-post till felanmalan@sjomannen7.com i övrigt, se nedan.

 

Generellt
Beställning av service för ompackning av kranar, byte av strömbrytare elektriska reparationer osv. inom den egna bostaden sker i egen regi och på egen bekostnad, ytterligare information hittar du i § 12 i stadgarna.

 

Vatten och avlopp
Har du problem med VVS i din lägenhet/lokal, kontakta en lokal VVS-firma.

Vid vattenläckage eller stopp i avlopp som bedöms akut ring Dygnet Runt Service Fastighetsjour. Observera att problem som beror på fel i Din lägenhet får Du normalt betala själv.

 

DygnetRunt Service 08-18 60 00

 

El
Har Du elfel i Din lägenhet kontakta en lokal elfirma.

Är det av akut karaktär ring Dygnet Runt Service Fastighetsjour. Visar det sig att felet inte är lägenhetsinnehavarens ansvar så betalar föreningen fakturan, i annat fall får Du själv betala.

 

DygnetRunt Service 08-18 60 00

 

Hisservice (felanmälan)
Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren.

Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas felet under ordinarie arbetstid, vanligtvis samma dag, dock ej lördagar, söndagar och allmänna helgdagar.

 

m felet inte är akut och ska åtgärdas på icke ordinarie arbetstid så måste det beställas av en ledamot i styrelsen för Bostadsrättsföreningen. I händelse av att någon obehörig beställt åtgärd på icke ordinarie arbetstid (som inte är akut) så måste denne betala åtgärden själv.

 

Hissjour - S:t Eriks Hiss AB 08-522 258 00 (dygnet runt)