gallery/fastigheten_2
gallery/rope

Senaste nytt

 

Port- och inpasseringssystem

gallery/kodlasare

Med vårt inpasseringssystem behöver vi vi inga fysiska nycklar, Istället använder vi vi beröringsfria brickor för att öppna dörrarna till entréerna, källaren, tvättstugan m.m.

 

Till varje lägenhet får du fem stycken brickor, men du kan alltid beställa fler (via styrelsen) mot en mindre kostnad. Varje bricka har ett unikt nummer och om du tappar bort brickan ska du omedelbart kontakta styrelsen så att vi kan spärra den i systemet.

 

Med din bricka kommer du in i bägge fastigheterna. Anledningen till att ni får tillträde till båda entrédörrarna är främst att om låset inte skulle fungera i den ena entrén så ska man kunna komma in i fastigheten via den andra entrén. Motsvarande sätt gäller om ni behöver komma ned i källaren om den ena dörren inte fungerar.

 

Posten använder sig av sitt IR-system, vilket innebär att de öppnar entréerna med hjälp av en IR-sändare.

 

Normalt sett använder vi inga koder, men vid vissa tillfällen kan det vara bra att kunna lämna ut en tillfällig kod. Vi programmerar då in vilket eller vilka utrymmen koden ska ge tillträde till samt under vilken tidsperiod.

Porttelefonisystem använder sig av en uppringd förbindelse till varje lägenhet och som svarsapparat används en vanlig telefon. Du väljer själv om det ska kopplas till din fasta telefon eller till en mobiltelefon. Du behöver endast meddela styrelsen vilket telefonnummer som du vill koppla till porttelefonen, så ordnar vi resten.

 

När någon kommer för att besöka er så använder de porttelefonen. När telefonen ringer svarar ni som vanligt. För att släppa in besökaren trycker du fyrkant # på telefonen.  Beroende på telefonmodell kan du behöva trycka # upprepade gånger direkt efter varandra. Entrédörren öppnas och samtalet kopplas automatiskt ned.

 

Porttelefonen har inbyggd display med boenderegister för smidigt och enkelt handhavande. Det är bara att bläddra med piltangenterna till rätt Person/lägenhet och trycka ring, så ringer den upp automatiskt, enklare kan det inte bli. I övrigt så fungerar portelefonen som en vanlig kortläsare.

 

Tips
Om du har en telefon med nummerdisplay, kan du lägga in porttelefonens telefonnummer (08-660 41 26) i din telefon och ge det namnet ”Porttelefon” så vet du att det är en besökare som ringer nerifrån porten och ingen annan. Tänk på att det inte går att ringa till porttelefonen.

Ett annat tips kan vara att koppla portelefonen till en separat mobiltelefon med t ex kontantkort, på så sätt riskerar du aldrig att linjen ska vara upptagen när någon kommer på besök.

gallery/porttelefon